Огляд виноробні Ofiussa

24.01.2023 / Автор: Седойкін Василь

У 2022 році на Одещині зявилась нова невелика винарня – Офіусса. Своїх виноградників Ярослав Андрієць (засновник «Винарня Офіусса») поки що не має, тому виноград для свого вина купував у людей, які вирощують його на березі Дністра і Чорного моря. Це були різні сорти – Тельті Курук, Мускат Олександрійський, Одеський чорний та інші. 

Основна ідея «Винарні Офіусса»  – виготовляти високоякісні вина, максимально близькі до органіки. Винарня Офіусса виготовляє вино на березі Дністровського лиману. 

Чому Офіусса?

Відомо, що 600 років до н. е. тут лиману не було, а була річка, яка розходилася на 2 притоки, які утворювали острів, на якому було грецьке місто Офіусса. Коли рівень Чорного моря піднявся, острів пішов під воду. Із грецької Острів Офіусса перекладається як «Зміїний острів». От я і назвав свою мінівинарню саме так, символічно.

Про деякі вина від «Винарня Офіусса»:

Біле сухе Мускат 2022

Тонкий і ніжний аромат груші, цедри лимона та ванілі. Смак свіжий, довгий. Виноград виріс на березі Чорного моря, у селищі Чабанське. Зазвичай мускат роблять напівсолодким, але в сухому варіанті цей виноград розкриває себе набагато краще.

Рожеве сухе Одеський чорний 2022

Виготовлено з винограду українського сорту – Одеський чорний. Це абсолютно локальний бренд вина, що розкриває український характер. Вино з ароматом чорниці, смородини, спецій та польових трав. Смак насичений, зi зрiлими танiнами та приємним плодовим післясмаком.












Коментарі