Крафтова дистилерія «Ґеньо та Вовкулака»: подорож у світ вишуканих напоїв

16.04.2024 / Автор: Седойкін Василь

У серці Київщини, в мальовничому хуторі Дотричі, розташувалася крафтова дистилерія «Ґеньо та Вовкулака», яка з 2017 року чарує поціновувачів вишуканими алкогольними творіннями.

Асортимент дистилерії вражає різноманіттям: від традиційних українських наливок та дистилятів до авторських віскі та джинів, кожен з яких – це справжній витвір мистецтва.

Наливка «Моя Вишенька»

Наливка «Моя Вишенька».jpgСправжня перлина дистилерії – «Моя Вишенька», вишнева наливка, виготовлена за унікальним рецептом. Її основою слугує легкий житній ньюмейк з тонким димним ароматом.

Ягоди вишні мацеруються протягом трьох місяців, а потім напій протягом ще трьох місяців витримується в 100-літровій дубовій бочці. Цей процес надає наливці не лише насичений вишневий смак, але й цікаві ноти какао-бобів, спецій та бісквіту, а також приємну солодкуватість у післясмаку. Міцність напою 20% об..

«Три зерня» – димна солодова оковита

«Три зерня» – димна солодова оковита.jpg
Для любителів міцних напоїв дистилерія «Ґеньо та Вовкулака» пропонує «Три зерня». Цей дистилят виготовляється з 68% ячмінного, 16% житнього та 16% пшеничного димних солодів власного виробництва. Подвійна перегонка у мідних кубах та місяць відпочинку у склі надають дистиляту приємний вершково-квітковий аромат, пряність та легкий смак смаженого хліба. Міцність напою 42% об..

«Чар-зілля» – дворічний витриманий джин

«Чар-зілля» – дворічний витриманий джин.jpg

«Чар-зілля» – це витриманий купажний джин, створений з дворічних спиртів, що визрівали в українських бочках. Базою слугує житній дистилят, який проходить потрійну перегонку. До складу джина входять вишня, малина, дерен, а також класичний набір спецій: ялівець, зелений кардамон, кориця, гвоздика, цедра цитрусових, лемонграс та трохи анісу.

Джин вражає своїм насиченим смаком, де поєднуються свіжий хвойний аромат ялівцю, вершковість та солодкість від бочки з-під кукурудзяного віскі, а також терпкість, прянощі та червоні ягоди у післясмаку, подаровані бочкою з-під «Чорноплідки».

Це лімітована серія, яка налічує всього 64 пляєшки. Міцність напою 48% об..

«Славний Карась» – українська житня старка

«Славний Карась» – українська житня старка.jpg

Для поціновувачів вишуканих дистилятів дистилерія «Ґеньо та Вовкулака» пропонує «Славний Карась» – українську димну житню трьохрічну старку.

Виготовлена з 67% жита та 33% димного житнього солоду власного виробництва, –старка проходить подвійну дистиляцію в мідних кубах pot still.

До складу українського віскі також входять 5% житніх спиртів, настояних на листі груші, яблуні, вишні, смородини, квітах акації, ягодах червоної горобини.

1,5 роки витримки в бочках з українського дуба quercus robur від Віктора Шульги та 1,5 роки в бочці з американського дуба quercus alba з-під порто надають «Славному Карасю» неповторний аромат пекарні, трав, диму, шоколаду, в'яленої вишні та спецій, а також багатий смак з нотами диму, шоколаду, житнього хліба, трав, ванілі та родзинок. Післясмак у старки дуже довгий та різноманітний, залишаючи приємне відчуття теплоти.  Міцність напою 50 ABV. Варто зауважити, що це лімітована серія і всього випущено лише 72 пляшки.  

В пляшках може бути присутній незначний осад від ефірних масел квітів акації, що не впливає на якість та смакові характеристики напою.

Дистилерія «Ґеньо та Вовкулака» – це більше, ніж просто виробник алкоголю. Це місце, де традиції українського дистиляції поєднуються з інноваційними підходами та прагненням до досконалості.  Спробуйте продукцію цієї дистилерії і вирушайте у власну подорож світом вишуканих та унікальних напоїв.

Де купити?













Коментарі